Dan raziskovalcev 2019

Dan raziskovalcev 2019

27.9.2019, Dan raziskovalcev 2019

Noč/dan raziskovalcev je dogodek, ki se odvija na pobudo Evropske komisije vsak zadnji petek v mesecu septembru v številnih evropskih državah od leta 2005 dalje.

Dan raziskovalcev ponuja možnost vpogleda v raziskovalni del delovanja izobraževalnih zavodov, v lokalne raziskovalne inštitute, ki so redko odprti za javnost, sodelovanje v eksperimentih ter možnost uporabe najnovejših tehnologij in instrumentov pod vodstvom raziskovalcev.

V Regijskem študijskem središču, kot organizatorju dogodka, se zavedamo pomena privlačnosti naše regije za odlične raziskovalce ter pomena raziskovalnega dela za razvoj gospodarstva in družbe kot celote. Že osmo leto zapored se dnevu namenjenem raziskovanju priključujejo tudi srednje Šole, visokošolski zavodi in višje strokovne Šole ter raziskovalni zavodi v regiji in odpirajo svoja vrata vsem tistim, ki jih zanima vpogled v raziskovalno in inovativno delo! Odlično organizacijsko podporo pri izvedbi dogodka nam že peto leto zapored nudi Osrednja knjižnica Celje, kjer se odvija pretežni del aktivnosti.

Na Dnevu raziskovalcev bomo v sodelovanju s Komisijo Mladi za Celje pri Mestni občini Celje posebej obeležili tudi 40 let mladinskega raziskovalnega dela na Srednji zdravstveni šoli Celje, s pripravo posveta, kjer bodo sodelovali nekdanji uspešni mladi raziskovalci Šole, ki so doseglji zavidljive karierne poti doma in v tujini.

O REGIJSKEM ŠTUDIJSKEM SREDIŠCU:

Regijsko študijsko središče s sedežem v Celju je javni zavod pristojen za razvoj terciarnega, t.j. višje in visokošolskega izobraževanja v Savinjski regiji. Ustanovitelj zavoda je 24 regijskih občin ter gospodarske in obrtne zbornice regije. Regija se je v zadnjih nekaj letih razvila v manjše, a pomembno središče terciarnega izobraževanja, z raznoliko ponudbo na številnih študijskih in raziskovalnih področjih, ob prizadevanjih prilagajati se potrebam in razvojnim usmeritvam gospodarstva in družbe, tako na regionalni kot nacionalni ravni. Regijsko študijsko središče je ustanovitelj treh visokošolskih zavodov: Visoke Šole za varstvo okolja v Velenju, Visoke zdravstvene Šole v Celju ter Visoke Šole za proizvodno inženirstvo v Celju.

 

Dan raziskovalcev 2019
Dan raziskovalcev 2019