V Celjskem mladinskem centru izvedli prvo aktivnost projekta EUYOU

V Celjskem mladinskem centru izvedli prvo aktivnost projekta EUYOU

V Celjskem mladinskem centru so 5.10.2020 izvedli predstavitveni dogodek v sklopu projekta EUYOU, ki ga Mreža MaMa vodi skupaj s partnerji - Inštitutom za politični menedžment in M komunikacijami. Celjski mladinski center v projektu sodeluje kot eden izmed desetih mladinskih centrov, ki projekt razširjajo znotraj svoje lokalne skupnosti.

Namen celotnega projekta je promocija državljanskih pravic mobilnih državljanov EU in njihova vključitev v lokalne demokratične skupnosti. Glavna ciljna skupina so državljani EU, ki začasno prebivajo v državi EU, ki ni njihova matična država, poseben poudarek pri ciljni skupini pa je na mladih. V vsaki lokalni skupnosti bodo mladinski centri, vključeni v projekt, izvedli spoznavni dogodek, medkulturni dialog, delavnico o demokratičnih procesih participacije v lokalni skupnosti in dialog z lokalnimi odločevalci. Glavni namen lokalnih dogodkov je ozaveščanje in informiranje mladih ter vseh zainteresiranih EU državljanov o njihovih pravicah med mobilnostjo in vključevanju v lokalne demokratične skupnosti. V sklopu lokalnih dogodkov sodeluje tudi Celjski mladinski center, ki je 5.10. izvedel prvi predstavitveni dogodek.

Uvodnega spoznavnega srečanja se je udeležilo kar 13 udeležencev. Udeleženci so izmenjali svoje izkušnje mobilnosti v tujini. Direktorica Mreže MaMa, Maja Hostnik, je udeležencem predstavila zbirko pravic mobilnih EU državljanov v Sloveniji. Na uvodnem srečanju so predstavili tudi digitalno svetovalnico, kjer lahko mobilni EU državljani, ki načrtujejo daljši odhod (študij ali delo) v drugo državo EU, zastavijo vprašanje ekipi za svetovanje preko EUYOU digitalnega svetovalnega mesta.

V prihodnjih dneh se bodo zvrstili še preostali dogodki po ostalih mladinskih centrih in sicer v Murski Soboti, Trbovljah, Ravnah na Koroškem, Krškem in Črnomlju. 16. oktobra bodo tako v Celjskem mladinskem centru izvedli drugi del projekta in sicer Kulturni večer EUYOU, družabni dogodek, namen katerega je mreženje in povezovanje udeležencev projekta EUYOU.

Več o samem projektu si lahko preberete na spletni strani, sledite pa mu lahko tudi na njegovi Facebook strani ali Instagram profilu.

Spletna stran projekta: https://euyou.si/sl/o-projektu/

Dodatne informacije o projektu:

  • info@mreza-mama.si,
  • tel.št. - 030 618 628,
  • www.mreza-mama.si