V Celju pričeli z začetkom Evropskega nogometnega prvenstva

V Celju pričeli z začetkom Evropskega nogometnega prvenstva

Mesec marec v Celju zaznamuje Evropsko nogometno prvenstvo za mlade. V teh dneh namreč v Celju gostimo največji športni dogodek v zgodovini Slovenije - Evropsko nogometno prvenstvo mladih nogometašev do 21 let.

Na stadionu Z' dežele se bodo odvijale kar 3 tekme in sicer 24., 27. in 30. marca. Tudi v Celjskem mladinskem centru smo ponosni, da bodo v Celju izpeljali tovrstno tekmovanje, zato smo se pridružili mnogim promocijskim aktivnostim, ki so jih izvedli organizatorji Evropskega prvenstva.

V sredo, 24. marca, na dan otvoritve prvenstva, smo s predstavniki srednjih in osnovnih šol v mestu delili eko balone v obliki nogometne žoge in tako širili nogometni duh ter poskrbeli, da je mestno jedro žarelo od nogometnega navdušenja. Danes pa smo skupaj z vodstvom Mestne občine Celje, predstavnikom Združenja nogometnih zvez UEFA in otroki celjskih vrtcev in osnovnih šol, na zelenici pod pokopališčem Golovec sadili sadna drevesa. Namen dogodka, posaditev 16 dreves za 16 reprezentanc, je v čast našemu mestu, ki te dni gosti Evropsko nogometno prvenstvo do 21 let in v trajen spomin na ta izjemen dogodek!

Eden izmed projektov, ki so jih v knežjem mestu pripravili za čas prvenstva, so bili tudi poslikava jumbo plakatov, na temo nogometa. Otroci iz vrtcev, osnovnih in srednjih šol, mladinskih društev ter organizacij smo tako ob prazniku Mestne občine Celje pripravili velike poslikave, ki bodo od 6. aprila dalje razstavljene na različnih lokacijah v mestu.

Da pa smo pričarali nogometno vzdušje tudi v Celjskem mladinskem centru, smo ga okrasili z zastavicami nogometnega prvenstva, naš atrij pa krasi tudi jumbo plakat.